Check-in a Szigetre

A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni érvényes karszalagoddal. A karszalag, amit a vócser beváltása után kapsz, nevesítésre kerül, a becsekkolás által a karszalag személyhez lesz kötve. A folyamat egyszerű: a bejáratnál mikor a vócsert karszalagra cseréled, a személyi igazolványod vagy útleveled beolvassa egy ID szkenner, ezt követően kapod meg a karszalagod, amit rögtön fel is csatolunk a kezedre.
 
A becsekkolás és az azonosítás különösen fontos, hiszen segít növelni a biztonságot, és kiszűrni azokat a személyeket, akik esetlegesen rossz szándékkal érkeznek, vagy szerepelnek valamelyik nemzetközi körözési listán. Fontos, hogy mindenképp legyen nálad érvényes személyazonosító igazolvány, vagy útlevél. Az adatok kezelése a hatályos magyar és EU adatvédelmi törvényeknek megfelelően történik.
 

FAQ:

Milyen dokumentumokra van szükségem a Szigetre való belépéshez?
  • Szükség lesz a vócseredre és az azon szereplő vonalkódra / QR kódra, és az érvényes személyi igazolványodra vagy útleveledre.
Mi történik, ha otthon felejtettem, vagy elhagytam az irataimat?
  • Nagyon reméljük, hogy ez nem fog előfordulni :) A jogszabályok szerint alapesetben is mindenkinél kell hogy legyen személyi igazolvány. Ha valamilyen okból kifolyólag mégsem lenne nálad érvényes igazolvány, fordulj kollégáinkhoz a “Problémás Jegyek” pontnál.
Mi történik, ha nincs vócserem és a helyszínen szeretném megvenni a jegyem?
  • A helyszínen történő jegyvásárlás esetében is hasonló a folyamat. A jegyvásárlásnál a pénztárban lévő kollégáinknál átmegy az igazolvány a szkennelésen, és a karszalag személyhez lesz kötve. Javasoljuk, hogy vásárold meg elővételben a belépőd, mert a jegyek nagyon gyorsan fogynak!
Hosszabb ideig tart majd a bejutás?
  • Azon dolgozunk, hogy a bejutás a lehető leggyorsabban történjen, és megközelítőleg ugyanannyi idő legyen, mint általában.
Hol tudom biztonságosan tárolni a személyes irataimat a Szigeten?
  • Ajánljuk az értékmegőrző használatát, melyet a Sziget több pontján is találsz.
Már többször is jártam a Szigeten. Mitől lesz a mostani más a számomra?
  • A belépéshez egészen idáig nem volt szükség személyi igazolványra. Az idei évtől a karszalag beváltásához az érvényes igazolvány elengedhetetlenül szükséges.
  • A korábbi években gyakran tapasztaltuk, hogy egy látogató, több barátja vócserét is egyszerre cserélte be karszalagra – kényelmi okokból. Mostantól a megszemélyesítés miatt ez nem lehetséges: a karszalagot minden látogató csak saját maga válthatja ki, a személyi igazolványa ellenőrzése után. A karszalagot ezt követően rögtön felcsatoljuk a kezedre.

Az adatkezelés célja a Sziget Fesztiválon résztvevő látogatók személyi biztonságának megóvása, jogalapja pedig a látogatók beléptetési folyamatban való részvétellel megadott hozzájárulása. A felvett adatokat a Sziget Kft. a fesztivál hivatalos zárását követő hetvenkettő óra elteltével törli, kivéve az Adatkezelési Tájékoztató 4.5. pontjában írt eseteket. A beléptetés során felvett adatok – hatósági megkeresés kivételével – nem kerülnek továbbításra harmadik személyek részére. Az Adatkezelési Tájékoztató itt érhető el.